"Mari Saya Kongsikan Bagaimana Anda Boleh Buat Jualan 5-6 Angka Sebulan Tanpa Perlu Menjual Produk Sendiri!


Oleh: Rahman Basri & Yuzairi

 

Assalamualaikum.

Hari ni saya terpanggil untuk berkongsikan bagaimana menjana pendapatan lumayan dengan Bisnes Affiliate.

Membina Bisnes Affiliate di internet bukanlah suatu yang mudah jika kita tiada ilmu. Dan ini yang berlaku ketika saya mula-mula berjinak dengan bidang ini.

Pada pertengahan tahun 2010, semasa saya mula-mula terlibat secara part-time dalam Bisnes Affiliate, tiada panduan atau tutorial yang benar-benar spesifik yang mengajar bagaimana untuk membina bisnes affiliate sebenar di internet.

Jika ada pun, ianya hanya fokus kepada satu-satu bahagian tertentu sahaja dan ia memerlukan pelaburan masa & wang ringgit yang banyak untuk menguasai satu-satu perkara dalam bisnes affiliate ini.

 

Alhamdulillah, dalam tempoh hampir 5 tahun bergiat secara aktif di dalam bidang affiliate ini, saya belajar banyak ilmu dan menimba pengalaman terutamanya dalam memilih strategi pemasaran affiliate yang menguntungkan dengan risiko yang rendah.

Saya juga banyak dijemput untuk berkongsi ilmu dan pengalaman dalam bidang ini.

Secara asasnya, bisnes affiliate mempunyai fundamental yang sama seperti bisnes internet yang lain. Iaitu bagaimana untuk anda buat jualan terhadap produk yang anda promosikan. Bezanya cuma produk yang anda promosikan ini bukanlah produk anda sendiri, tetapi adalah produk orang lain dan anda bertindak sebagai ejen (promoter) untuk produk tersebut.

Dan jika anda berjaya menghasilkan jualan, maka anda akan dibayar komisyen. As simple like that. Takda yang pelik pun dengan bisnes affiliate ini.

Saya sendiri secara personal sangat suka dengan bisnes affiliate ini, kerana saya boleh fokus untuk melakukan marketing & sales sahaja. Manakala urusan penghantaran produk & perkhidmatan pelanggan akan dikendalikan oleh pemilik produk. Kerana tidak dinafikan, untuk melayan karenah pembeli ini, tidak semua orang mampu bersabar dan bertahan.

 

Untuk memudahkan pemahaman anda, ini contoh produk digital yang saya jual. Jualan produk ini lah yang telah membantu saya sebelum ini menghasilkan lebih RM100,000 dalam tempoh kurang 2 bulan, iaitu dengan hanya melalui Bisnes Affiliate ini sahaja.

Ebook Rahsia Ebay.

Ini produk digital. Pembeli boleh baca melalui laptop/smartphone. Atau jika nak print, pun boleh.

Owner jual dengan harga RM197.

Komisyen RM80.

Bayangkan berapa banyak keuntungan yang anda boleh buat dengan menjual produk affiliate sebegini.

Lihat, salah seorang ejen affiliate yang turut mempromosikan produk ini, beliau berjaya hasilkan lebih RM200,000 jualan dalam tempoh 3 bulan:

Hasil profit dari 1 akaun ini saja ialah RM72,070. Belum termasuk sekali dengan hasil dari produk-produk Affiliate yang lain..

Biasanya komisyen akan dibayar oleh owner seminggu sekali, atau 2 minggu sekali. Dan ada juga yang sebulan sekali. Ia akan terus masuk ke akaun bank kita.

Ok, so macam mana nak buat?

Caranya mudah sahaja. Nampak macam simple tapi tak simple jugak sebenarnye kalau anda tak faham.

Caranya macam ni.

 

Langkah #1:

Jika anda nak mula menjual produk digital, anda boleh cari produk-produk di www.klikjer.com. Luangkan masa sikit baca maklumat lanjut tentang produk-produk yang available di sini.

Cuba anda lihat gambar di bawah:

Langkah #2:

Selepas anda selesai memilih produk untuk anda promosikan sebagai affiliate, kini sampailah di fasa yang paling penting. Iaitu Marketing.

Sebagai affiliate, part ini anda perlu kreatif, kerana matlamat anda ialah supaya prospek membeli produk yang anda promosikan.

Untuk strategi promosi, ada pelbagai kaedah yang anda boleh gunakan. Namun sebagai permulaan, anda boleh promosi melalui Facebook.

Apa yang penting ialah anda perlu gunakan ayat copywriting dan gambar yang sesuai untuk menarik minat orang membeli produk tersebut.

Lihat contoh di bawah:

Langkah #3:

Saya sarankan agar anda gunakan Facebook Ads supaya promosi anda lebih meluas. Anda boleh target lebih ramai prospek untuk melihat promosi anda.

Ini kerana, jika anda hanya menggunakan profile FB anda untuk lakukan promosi, mungkin tak ramai akan lihat tawaran anda kerana limit jumlah friends anda hanya 5,000 orang.

Namun, dengan menggunakan FB Ads, anda boleh capai lebih ramai prospek untuk melihat promosi anda. Ini secara tidak langsung akan menambah potensi jualan produk yang anda.

 

Jika anda masih tak percaya dengan potensi Bisnes Affiliate ini, lihat antara mereka yang dah berjaya hasilkan jualan lumayan melalui bisnes ini:

"En. Mahmud Jana RM121,175.00 Dalam Tempoh 2 Bulan Dengan Hanya Promosi 1 Produk Affiliate!"


En. Mahmud Roslan merupakan seorang usahawan sepenuh masa. Beliau mula bergiat aktif dalam perniagaan secara dropship sejak beberapa tahun lepas.

Dan pada tahun ini, beliau mula mencuba model bisnes baru iaitu bisnes Affiliate, iaitu dengan menjadi ejen & mempromosikan produk digital orang lain di internet. Untuk setiap jualan yang terhasil, beliau akan dapat komisyen.

Beliau masih baru dalam bidang ini.

Apa yang saya boleh katakan, kunci kejayaan dalam bisnes affiliate beliau ialah apabila beliau menggunakan strategi yang betul secara konsisten. Inilah perkara asas jika anda juga ingin mencapai kejayaan besar dalam bisnes affiliate anda.

Ini adalah hasil jualan yang beliau peroleh selepas 2 minggu praktikkan strategi Affiliate yang saya ajarkan kepada beliau.

Selepas sebulan, beliau berjaya hasilkan lebih RM80,000 jualan dengan hanya menjual SATU produk affiliate sahaja.

Beliau tiru sebijik-sebijik strategi yang saya ajarkan.

Alhamdulillah, dalam tempoh 2 bulan sahaja berjaya berjaya hit jualan sehingga RM121,175.00 dengan menjual satu produk affiliate.

"En. Ahmad Hasilkan RM4,949.00 Dalam 2 Minggu!"


Encik Ahmad sedikit berbeza. Beliau dah pun praktikkan ilmu affiliate yang saya kongsikan secara percuma di dalam group Facebook sebelum beliau hadir ke Bengkel.

Alhamdulillah, beliau berjaya hasilkan jualan melalui strategi percuma tersebut.

Kemudian beliau ambil keputusan untuk hadir dan belajar sendiri strategi Affiliate yang saya ajarkan di dalam bengkel.

Ini hasilnya selepas seminggu belajar dan praktikkan strategi Affiliate yang saya kongsikan kepada beliau. Alhamdulillah, beliau berjaya jana lebih RM2,000 dalam minggu pertama sahaja!

Selepas 2 minggu.

Beliau berjaya gandakan jualan sehingga mencecah RM4,949.00 dengan hanya promosi 1 produk affiliate sahaja. Beliau hanya copy & paste apa yang saya ajarkan kepada beliau.

"Pn. Salena Hasilkan Lebih RM7K Tanpa Keluar Kos Iklan!"


Puan Salena gabungkan strategi Affiliate yang beliau belajar dengan teknik ZeroCostMarketing.

Beliau fokus menggunakan FB profile sahaja untuk promosikan produk affiliate.

Akhirnya beliau berjaya capai target 4 angka pertama melalui affiliate!

Selepas konsisten praktikkan strategi Affiliate yang saya kongsikan, Puan Salena telah jana lebih RM7k jualan untuk satu produk affiliate yang beliau promosikan.

Jika mereka boleh lakukan, anda juga pasti boleh!

""Sekarang Anda Dah Nampak Tak Potensi Bisnes Affiliate Ini? Kenapa Anda Perlu Buat Bisnes Ini?"


  • Komisyen yang tinggi iaitu kebiasaannya 50% ke atas untuk produk digital. Manakala 5-15% untuk produk fizikal.
  • Tak perlu mengeluarkan kos modal.
  • Tak perlu pening kepala untuk mencipta produk sendiri (yang belum tentu produk anda boleh dijual)
  • Tak perlu risau proses penghantaran produk kepada pelanggan.
  • Tak perlu layan kerenah pelanggan serta melayan Whatsapp & call dari mereka.
  • Tak perlu semak dan sahkan pembelian produk.
  • Tak perlu kena simpan produk.

Lihat antara kejayaan terkini saya melalui Bisnes Affiliate..

Untuk membantu anda memahami bagaimana untuk memulakan Bisnes Affiliate, saya telah rekodkan semua proses bagaimana saya bangunkan bisnes affiliate sehingga saya berjaya mendapat Top 1 Seller.

Jika anda inginkan kepantasan untuk berjaya, belajarlah dari orang yang dah pernah melalui jalan yang ingin anda belajar.

 

Dalam video tu saya dah siapkan proses dari A to Z.

Jika anda seorang newbie atau pernah buat affiliate, video ni sesuai untuk anda belajar. Sebabnya ia adalah proven case study dan ianya easy friendly.

Keduanya, saya ajar teknik yang simple tapi powerfull, anda boleh terus praktiskan.

Semua step apa yang patut anda buat, bagaimana nak bermula dan macam mana cara nak jual saya ada ceritakan secara terperinci dalam video ni.

Pelaburan yang anda keluarkan untuk mendapatkan ilmu ini sangat berbaloi. Ilmu yang anda dapat anda boleh pakai sampai bila-bila takkan habis. Jika anda berminat, anda boleh teruskan pembacaan anda untuk dapatkan video ini dengan harga istimewa.

 

Memperkenalkan..

Affiliate Method

Panduan Praktikal Bagaimana Memulakan Bisnes Affiliate Yang Menguntungkan!

  • Affiliate Method adalah pakej video tutorial yang menerangkan modul-modul Bengkel Affiliate yang telah saya anjurkan sebelum ini.
  • Ia mengandungi 4 modul utama yang akan menerangkan secara lanjut untuk anda, teknik-teknik yang telah terbukti berkesan untuk menghasilkan jualan melalui produk-produk affiliate yang anda bakal promosikan.
  • Dengan kesemua modul padat ini, saya berani jamin ia akan membantu anda dari segi persiapan awal sehingga akhir bagaimana untuk terus konsisten menjana pendapatan melalui bisnes Affiliate di internet.
  • Sebagai sebahagian daripada program Affiliate Method, anda juga akan mendapat bimbingan dan sokongan daripada saya.
  • Apabila anda memerlukan bantuan, anda boleh terus menghubungi saya melalui Facebook Group. Insyaallah saya akan melakukan yang terbaik untuk menjawab soalan-soalan anda dan membantu anda sebaik yang mungkin.
  • Saya komited untuk melihat kejayaan anda melalui Bisnes Affiliate ini!

"Pesan Affiliate Method Sekarang!"


arrow

Harga asal RM190!

Promosi Cuma RM90!

Untuk memesan sila klik butang di bawah dan isikan semua maklumat yang diminta.

add to cart
  • Anda hanya perlu bayar RM90 sekali untuk memesan Video Affiliate Method ini.
  • Jangan sampai terlepas, kerana tawaran ini bakal ditarik pada bila-bila masa daripada sekarang. Take it or Leave it!

Jika anda masih ragu-ragu dengan Affiliate Method saya, inilah sebab utama mengapa anda perlu dapatkannya sekarang! Selepas anda akses ke ruangan ahli, anda akan lebih faham bagaimana strategi ini berfungsi dan betapa mudahnya untuk anda jana income melalui Bisnes Affiliate!

 

Semoga Anda Berjaya,

Yuzairi
Pengedar Sah Affiliate Method